​BSK futsal skal ut i Europa!

Postet av Bækkelagets SK den 14. Nov 2016

Det har vært en flott helg sett med BSK-øyne. Våre futsal-herrer deltok nemlig i NM, i regi av IFS – og toppet det hele med å stikke av med førsteplassen.

Dette var naturligvis ingen selvfølge, da 35 solide lag fra hele landet var samlet i Ekeberghallen. Ekstra moro er det også å kunne skrive at BSK-laget bestod av Thomas Gundersen, Casper Evensen og Simen Skogstad, tre vaskeekte BSK-gutter som har spilt både gutte- og juniorfotball i klubben. Med seg på laget hadde de Robin Mankowitz, Martin Fasting, Jens Rongved, Axel Pedersen og Jonas El Moutaouakil, som alle har og fortsatt spiller futsal i BSK. Vanligvis kan vi også skryte av å ha med oss Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted. Han var ikke tilgjengelig, derfor måtte vi naturligvis erstatte han med en annen 08-gutt – Olav Øby. Det viste seg å bli en viktig brikke på vei mot gullet.

Axel Pedersen ble kåret til beste spiller

Før turneringen visste vi at på en god dag kunne vi hamle opp med hvem som helst, men også tape mot enhver motstand. Dette viste seg i gruppespillet, da våre gutter slo de regjerende norgesmesterne KSI-Kristiansand 1-0. Motsatt ende av skalaen kom til syne samme dag, i et skuffende 2-0 tap mot laget som havnet på sisteplass i gruppa. Heldigvis var dette bare et blaff – ni poeng ga gruppeseier og et godt fundament mot søndagens sluttspill.

Søndagen startet med en tøff 8-delsfinale mot Carebares-Stavanger. Selv om navnet ikke skremmer, kunne guttene bak pusenavnet ta rotta på hvem som helst - anført av to landslagsspillere. I en tett og jevn kamp trakk vi det lengste strået da Skogstad, etter en utrolig soloprestasjon satt inn 1-0! Trekker man en tøff motstand svarer trenere ofte med å si ”jaja, for å vinne må vi slå de beste uansett”. Denne setningen går som hånd i hanske med helgens affære. Oslo-futsal var kvartfinalemotstander, ledet av IFS-legende Esben Rashid. Turneringsfavoritten maktet ikke å score i ordinær tid, og heller ikke ekstraomgangene så ut til å få noen scoringer, helt til nevnte Olav Øby dukket opp. På en kontring ble han spilt fri av Martin Fasting, og ballen ble iskaldt satt mellom beina på en utrustende keeper. Det gikk et visst sjokk over publikum, Oslo-Futsal var ute!

KSI-Kristiansand, de regjerende mesterne hadde hevet seg i løpet av helgen og var lystene på revansj i semifinalen. KSI gikk ut i hundre og tok også ledelsen. Heldigvis viste vi nok en gang karakter og tok fullstendig over spillet. 1-0 ble snudd til 3-1 etter scoringer av Øby, Rongved og Gundersen. KSI jobbet seg inn i kampen og fikk en redusering, men til ingen nytte. 3-2 stod seg da sluttsignalet gikk og en glad gjeng i gult og blått var klare for finale!

Simen Skogstad løfter "bøtta"

Det er ofte noe nervøst over finaler, og dette var intet unntak. Begge lag slet med å få spillet til å sitte. Morgendagens helter fra Kristiansand fikk dog noe bedre flyt i spillet enn oss og tok ledelsen. Mot slutten av første omgang kom vi til hektene, anført av Axel Pedersen. Vi fikk summet oss i pausen og i andre omgang var det egentlig kun et lag på banen. Pedersen gjorde et enormt raid da han spilte Fasting på blank, 1-1. Øby snudde kampen da han var våkent frempå på en retur. Kampens øyeblikk er 3-1 scoringen, signert Pedersen. Axel, som før øvrig ble kåret til turneringens beste spiller viste sin blendende teknikk da han sendte to mann i pølsebua. Keeper ble også offer for Pedersens finter, før han vippet ballen over en skliende forsvarer på streken. Motstanderen fikk en redusering med få sekunder igjen, men også i denne kampen holdt vi unna.

Dermed kan Bækkelaget skryte på seg å være Norgesmestere i futsal! I tillegg til flotte premier får vi også æren av å representere Norge i Futsal-Champions League i Italia til våren, vi kan ikke love gull, men vi skal uansett sette BSK på kartet!

Av BSK Futsal


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline